Protein Soya ialah Pilihan Lebih Baik
Protein Soya ialah Pilihan Lebih Baik
Memberikan yang terbaik untuk keluarga anda bukanlah tugas yang mudah terutamanya dalam soal memilih makanan dan minuman yang sihat dan enak untuk seisi keluarga. Tugas menjadi lebih rumit dengan deretan ratusan jenis produk di pasaran, mengaburi pandangan kita dengan label yang mengelirukan dengan tambahan pewarna dan perisa makanan tambahan. Jangan bimbang, kami bantu anda untuk memilih sumber protein yang betul dengan 5 petua:
Protein Tumbuhan vs Protein Berasaskan Haiwan?
Kedua-dua protein tumbuhan dan berasaskan haiwan mengandungi kandungan protein yang sama.Walaubagaimanapun, sumber berasaskan haiwan seperti daging merah atau ayam mungkin mengandungi bahan kimia berbahaya dan berpenyakit. Protein soya lebih mudah dihadam, terutamanya di kalangan warga tua.
Kandungan Kolesterol Tinggi vs Kolesterol Rendah?
Protein berasaskan tumbuh-tumbuhan mengandungi sifar kolesterol.
Kandungan Tinggi Lemak vs Rendah Lemak?
Ayam mengandungi lemak tepu dan transfat. Manakala protein berasaskan tumbuhan bebas daripadanya. Jadi, makanlah kacang, biji-bijian, tauhu dan bijirin penuh yang memberikan anda protein tanpa lemak berlebihan.
Sumber Semulajadi vs Sumber yang diproses?
Seboleh mungkin dapatkan protein anda dalam keadaan semulajadi. Makanan yang diproses mungkin kehilangan kandungan nutrien. Apabila anda tidak mendapat protein yang mencukupi daripada diet anda, anda boleh memilih serbuk protein berkualiti tinggi yang memberikan asid amino dan kalsium untuk menguatkan tulang serta gigi.
GMO vs bukan-GMO?
GMO (Organisma yang diubahsuai secara genetik) ialah tumbuhan, haiwan, mikroorganisma atau organisma lain yang genetiknya telah diubahsuai menggunakan pengubahsuaian genetik atau teknik kejuruteraan. GMO ini telah dikaitkan dengan pelbagai risiko kesihatan.
Tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan Yang Berkualiti Tinggi
- Membekalkan 14g protein berasaskan tumbuhan.
- Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – nilai tertinggi protein keterhadaman dan protein yang paling berkualiti.
- Mengandungi 9 asid amino.
- Tinggi dengan kalsium.
- Tanpa kolesterol
- Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
*Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.